Klachten
Wij proberen ons werk met veel enthousiasme en inzet te doen. Toch kan er in de dagelijkse praktijk wel eens iets niet goed gaan , zowel op communicatief- als op medisch gebied. Wij willen ons werk graag professioneel uitvoeren en vinden het belangrijk dat u ons vertrouwt.
Natuurlijk is het mogelijk dat u geen goed gevoel heeft na contact met onze praktijk. U vindt bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of u heeft de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en we ervan kunnen leren.
Dit kunt u doen door een Klachtenformulier in te vullen en in te leveren. Dit klachtenformulier kunt u verkrijgen bij onze assistente of hier downloaden.
Per 1 januari 2017 komt er door de invoering van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg( Wkkgz) een nieuwe klachtenregeling voor patienten. Per die datum zijn wij verplicht een interne klachtenregeling en een klachtenfunctionaris te hebben en aangesloten te zijn bij een geschilleninstantie.
De weg die een patient die een klacht heeft ingediend ziet er dan als volgt uit: huisarts en patient trachten er eerst zelf via een een laagdrempelig gesprek uit te komen; lukt dat niet dan volgt bemiddeling van een regionale klachtenfunctionaris; als ook dat geen oplossing biedt, volgt bemiddeling en desnoods een juridisch bindend oordeel van de landelijke geschilleninstantie.
Wij hebben reeds enige jaren een interne klachtenregeling die u overigens ook op deze website kunt vinden. Voor de klachtenfunctionaris maken wij per 1 januari 2017 gebruik van de diensten van de functionarissen van de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg(SKGE). De geschillencommissie Huisartsenzorg van de SKGE buigt zich over de klachten die door de bemiddeling van de functionaris niet konden worden opgelost.
Als u het nog eens rustig wilt nalezen kijkt dan op de website van de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg: www.skge.nl