Hart en vaatziekten
De assistenten zullen patiënten viermaal per jaar controleren. Op elk spreekuur wordt de bloeddruk gemeten en worden u vragen gesteld over leefgewoonten en medicatiegebruik. tevens komt u rookgedrag aan de orde.
Eens per jaar wordt uitgebreid bloedonderzoek gedaan op suiker, cholesterol en nierfunctie. Op indicatie kan er een ECG (hartfilmpje) worden gemaakt. Indien nodig wordt u verwezen naar diëtiste.
De assistente werkt volgens de richtlijnen Cardiovasculair Risicomanagement waarin het beleid t.a.v. de begeleiding van hoogrisicopatiënten voor hart -en vaatziekten is vastgelegd. Mocht er reden voor zijn (een hoge bloeddruk ondanks medicatie bv) dan wordt u door de assistente doorgestuurd naar een van de huisartsen voor aanpassing van -of het starten van nieuwe medicatie.
Het is de bedoeling om komende jaren ook de oudere (>55 jr) rokers in onze praktijk in kaart te brengen en bovengenoemde begeleiding aan te bieden. Verder is de begeleiding ook bedoeld voor mensen met slechte beenvaten, ernstig overgewicht en gestoorde cholesterolhuishouding.
Zoals u wellicht weet worden patienten met diabetes, hart- en vaatziekten, astma, COPD en binnenkort ook hartfalen binnen onze praktijk begeleid volgens de protocollen van Knooppunt Ketenzorg. Deze organisatie heeft nu haar patientenfolders uitgegeven.
U kunt deze folders vinden op de website van onze regionale huisarts cooperatie de ROHWN( www.rohwn.nl)
klik hier voor de folder hart- en vaatziekten van de onze ketenzorg organisatie
klik hier voor de folder hartfalen